Kytönen Motorsportin Niko Puotsaari ajoi tänään Riihimäellä uransa ensimmäiseen aikuisten sarjan SM-osakilpailun voittoon, kun hän voitti E1-luokan reilun 11 sekunnin erolla ennen Vili Viitasta. Salolainen voitti samalla myös U20-luokan, missä hän nousi sarjapisteissä kärkeen ohi Albert Juholan.

-Hyvä päivä! Alusta loppuun asti oli täysi yritys päällä eikä tullut paljoa virheitä. Tiukkaa kisaa oli koko päivän sijoista viiden parhaan joukossa ja Roni (Kytönen) keskeytyksen myötä tuli ensimmäinen aikuisten SM-luokkavoitto. U20:sta myöskin viikonlopulta täydet pisteet niin aika lailla virheetön viikonloppu, Puotsaari iloitsi.

E2-luokan SM-sarjaa johtava Peetu Juupaluoma kaatui tänään rajusti viimeisellä kierroksella ja taipui kilpailussa kolmanneksi, kun päivän voittoon ajoi Hermanni Haljala ja toiseksi ajoi Samuli Puhakainen.

-Iha jees päivä. Kaksi kierrosta tuli tosi hyvin ja olin toisena yleiskilpailussa. Sitten kolmannella kierroksella ensimmäisellä pätkällä isot lipat ja siinä meni kauan aikaa sekä vehkeet olivat ihan solmussa. Ajoin pätkän maaliin ja huomasin että käsi on aika kipeä. Siitä yritin ajaa maaliin niin kovaa, kun mahdollista ja ihan hyvin tulikin loppukierros. Tyytyväinen täytyy olla viikonloppuun ja oli hienoa kilpailua molempina päivinä voitosta, Juupaluoma kertoi.

Naisten SM-sarjan hallitseva Suomen mestari Viivi Mäkinen jatkaa sarjan kärjessä Riihimäen viikonlopun jälkeenkin ja oli tänään kilpailussa toinen Janette Mielosen jälkeen.

-Tänään oli parempi päivä, mitä eilen. Sain heti alusta asti rytmin ja vauhdin päälle, mikä oli hyvä parannus eiliseen. Koko päivän on kuitenkin ollut todella tukkoinen olo sekä allergia vaivaa, joten se verotti hieman. Samoin tänään viimeisellä kierroksella alkoi tuntumaan hieman raskaalta, mutta jaksoin silti puristaa loppuun asti. Ihan tyytyväinen päivään, ottaen huomioon, että tässä on ollut nyt monta raskasta kisaa peräkkäisinä viikonloppuina. Naisten SM:n pistejohdossa lähdetään eteenpäin kohti seuraavia koitoksia, Mäkinen kertoi.

Kuva: Xracing