Kytönen Motorsportin Niko Puotsaari ajoi Slovakian MM-endurossa sunnuntaina Youth-luokassa yhdeksänneksi ja toisti siten eilisen temppunsa. Husqvarna-kuljettaja ajoi päivän avauserikoiskokeelle kolmanneksi nopeimman ajan, mutta oli aamupäivällä muuten hieman ongelmissa. Toisella kierroksella alkanut ukkoskuuro kuitenkin sopi Puotsaarelle ja hän ajoi loppupäivän pätkäaikoja koko ajan kymmenen parhaan joukkoon.

-Oli kyllä rankin kisapäivä ja kisa mitä olen ajanut. Extreme tuli taas hyvin heti ekasta kierroksesta lähtien, mutta muuten eka kierros oli vaikea. Tokalle kierrokselle iski kunnon ukkosmyrsky ja pätkistä sekä siirtymistä tuli tosi haastavia ja aikataulu oli todella tiukka. Liukas ja märkä sopi odotetusti itselle ihan hyvin ja pätkille annoin kaiken. Pyörän sähkövika teki ajamisesta tosi haastavaa ja fyysinen sekä henkinen kunto oli aika koetuksella koko päivän, mutta maaliin päästiin hyvällä tuloksella. Iskarit toimivat koko viikonlopun ihan virheettömästi, siitä kiitos Alanteen Aleksille, Niko Puotsaari kommentoi.

Peetu Juupaluoman viikonloppu Slovakiassa päättyi valitettavasti keskeytykseen, kun pyörän jäähdytin rikkoutui kaatumisessa ja pyörästä valuivat jäähdytinnesteet pois.

-Aamu lähti vähän paremmin, kun eilen ja ekalle crossille sain ihan hyvän ajan ajettua ja oli hyvä fiilis lähteä vetämään. Ekan kierroksen viimeisellä pätkällä hidas vauhtisessa mäessä keula lähti alta ja kaaduin nenälleni ja huomasin heti, että vedet tulivat ulos ja syylärissä oli reikä. Hetken päästä kaikki vedet olivatkin ulkona ja keskeytys tuli tänään, Peetu Juupaluoma ynnäsi sunnuntain tapahtumia.

Enduron MM-sarjassa on nyt edessä kesätauko, kun seuraava osakilpailu kaasutellaan syys-lokakuun vaihteessa Portugalissa.

Kuva: Dario Agrati