Enduron MM-sarjan osakilpailussa Ruotsin Skövdessä jaettiin poikkeuksellisesti jo tänään ensimmäisen MM-pisteet ja Kytönen Motorsportin Peetu Juupaluoma ajoi hienosti Junior1-luokassa neljänneksi ja oli Junior-luokan yleiskilpailussa yhdeksäs.

Viime viikonloppuna Heinolan MM-endurossa onnistunut Niko Puotsaari joutui tänään keskeyttämään kaaduttuaan erikoiskokeella hyppyrin alastulossa. Husqvarna-kuljettaja ei onneksi loukannut tilanteessa itseään pahemmin ja pyrkii starttaamaan huomenna uuteen päivään mukaan.

-Ukko on suurin piirtein kondiksessa. Lähti hyppyrin alastulossa voltit ja pyörä meni aika solmuun. Koko päivän jo ennen lippaa oli pää ihan jumissa, ei ollut minkään näköistä ajatusta ajamisessa. En tiedä enkö ole palautunut Heinolasta kunnolla vai mistä johtui, mutta joka tapauksessa huomenna yritetään jatkaa, Niko Puotsaari kertoi.

Uransa toista MM-osakilpailua ajava Viivi Mäkinen tunsi tänään kropassaan vielä viime viikonlopun Heinolan osakilpailun rasituksen eikä kokenut oloaan parhaaksi mahdolliseksi. Ruotsin osakilpailu on vielä lisäksi jo itsessään todella fyysinen ja Mäkisellekin kertyi päivän aikana erikoiskoeaikaa kaksi minuuttia vajaa kaksi tuntia. Päivän kilpailussa jämsäläinen oli 17.

-Tänään oli todella huono päivä. Jo aamulla herätessä oli todella uupunut ja outo olo. Sama meno jatkui myös kisassa ja tuli kaatuiltua sekä puhti oli pois kisassa. Maaliin kuitenkin päästiin aikataulussa, mutta en ole kyllä tyytyväinen päivään. Ajaminen ei ollut yhtään omaa hyvää tekemistä. Huomaa kyllä, että Heinolan kisasta ei ole vielä palauduttu kunnolla, mikä on todennäköisesti yksi syy omaan olotilaan. Nyt vain paljon ruokaa ja unta niin jos huomiselle saataisiin kuski skarpimmaksi, Viivi Mäkinen kertoi.

Huomenna Ruotsissa on vuorossa viikonlopun toinen kilpailupäivä.

Kuva: Xracing