Kytönen Motorsportin Peetu Juupaluoma ajoi enduron A2-luokan SM-osakilpailun voittoon tänään Mäntsä- lässä, missä avattiin tämän kauden SM-sarja todella lumisissa olosuhteissa. Husqvarna-kuljettaja oli lopulta todella ylivoimainen luokassaan voittaen sen yli nel- jän minuutin erolla. Yleiskilpailussa Jämsän seudun moottorikerhon kuljettaja oli toinen häviten reilu kuusi minuuttia päivän yleiskilpailun voittaneelle seurakaveri Eemil Pohjolalle. Yleiskilpailun kolmas tänään oli Sal- pausselän moottorikerhon Antti Hänninen, joka hävisi Juupaluomalle tänään 17 sekuntia.

– Ihan kohtuullinen päivä ja ajo kulki hyvin kokopäivän. Toisella pätkällä kaaduin ja siinä hävisin jonkin verran aikaa. Reitti parantui toiselle kierrokselle huomattavas- ti ja se teki ajosta vielä parempaa, A2-luokan voittanut Peetu Juupaluoma kertoi.

Tänään Mäntäsälässä ajettiin myös historian ensim- mäinen naisten enduron SM-osakilpailu, jonka voittoon ajoi hienosti Kytönen Motorsportin Viivi-Maria Mäki- nen. Hän oli Juupaluoman tapaan ylivoimainen luo- kassaan, kun eroa voittajan ja kakkosen välille syntyi päivän aikana hieman yli viisi minuuttia.

– Todella hyvä päivä ja rentoa hyvää ajoa joka pätkällä. Itselle sopii tuollainen pöperö spoori, kaikille pätkille myös pohjat ajanut Viivi Mäkinen kertoi.

Tiimin nuoriso osaston Niko Puotsaari ei löytänyt tänään parasta vauhtiaan ja oli nuorten U20-luokassa kolmas jääden voitosta lähes kuusi minuuttia.

– Kaksi ensimmäistä pätkää meni ihan vihkoon, mutta sen jälkeen alkoi kulke- maan ihan kohtuullisen hyvin ja ajo tuntui hyvältä. Jostain pitäisi silti saada vielä lisää vauhtia, että pysyisi junnujen kärjen perässä, Puotsaari kertoi.

Cross-countryn hallitseva Suomen mes- tari Roni Salin oli tänään ajonsa kanssa suurissa vaikeuksissa jääden A3-luokas- sa sijalle 13.

– Erittäin haastava päivä varsinkin en- simmäinen kierros oli todella tuskallista
ja vaikeaa ajaa tuollaista pöperö spooria. Toisella kierroksella parani ja tuli ihan kohtuullisia aikojakin jo, mutta heikko tulos ei oikein muuta sanottavaa, pettynyt Salin kertoi päivän jälkeen.